Verkkosovellukset

Esittelyssä parhaat ilmaiset nettiselaimella toimivat verkkosovellukset (pilvipalvelut, selainkäyttöiset sovellukset, web apps, online apps). Verkkosovellusten käyttöön riittää siis pelkkä nettiselain.

Apuohjelmat

Apuohjelmat ovat sekalainen joukko tietokoneen käyttöä tukevia ohjelmia.

Lue lisää

Grafiikka

Grafiikkaohjelmat soveltuvat tietokonegrafiikan luomiseen, digitaaliseen kuvankäsittelyyn sekä kuvien katseluun ja arkistointiin.

Lue lisää

Internet

Internet-ohjelmien selkärangan muodostavat web-selaimet ja sähköpostiohjelmat. Niiden lisäksi internet-ohjelmista löytyy monipuolisia välineitä mm. tiedonsiirtoon, viestintään ja valvontaan.

Lue lisää

Kehitystyökalut

Kehitystyökalut sisältävät mm. ideointiin, suunnitteluun, ohjelmointiin ja verkkosivujen tekemiseen soveltuvia ohjelmia. Eri ohjelmointikielistä ovat edustettuina toistaiseksi vain C, C++, Java ja PHP.

Lue lisää

Opetus ja koulutus

Opetus- ja koulutuskäyttöön suunnatut ohjelmat on jaoteltu karkeasti eri aihepiirien mukaisesti. Lisää opetus- ja koulutuskäytössä hyödynnettäviä ohjelmia kannattaa etsiä myös muista kategorioista.

Lue lisää

Tiedostojen hallinta

Tiedostojen hallintaohjelmilla ylläpidetään tiedostoja. Tiedostoja esimerkiksi kopioidaan, siirretään, poistetaan, palautetaan, haetaan ja salataan.

Lue lisää

Tietoturva

Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta. Lisäksi voidaan poistaa turhia tiedostoja tietokonetta hidastamasta ja tilaa viemästä.

Lue lisää

Toimisto

Toimisto-ohjelmia ovat mm. tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta, esitysgrafiikka- ja ajanhallintaohjelmat sekä monet yritysten talous- ja projektinhallintaan liittyvät ohjelmat.

Lue lisää

Ääni ja video

Ääni- ja video-ohjelmat mahdollistavat audion ja videon toistamisen, käsittelyn ja muuntamisen eri muotoihin.

Lue lisää
Takaisin ylös