Testaus ja ylläpito

Testaus- ja ylläpito-ohjelmat ovat sekalainen kokoelma erilaisia tietokoneen toimintojen tai osien testaamiseen, virittämiseen, diagnosointiin ja muuhun ylläpitoon soveltuvia ohjelmia.

Diagnostiikka

Diagnostiikkaohjelmilla saadaan tietokonelaitteistosta ja tietokoneelle asennetuista ohjelmista yksityiskohtaista tietoa, joka on erittäin hyödyllistä esimerkiksi erilaisissa ongelmatilanteissa.

Lue lisää

Etäyhteys

Etäyhteysohjelmilla voi jakaa esimerkiksi tietokoneen työpöydän toisen käyttäjän kanssa internetin välityksellä. Tällöin toinen käyttäjä näkee mitä näytöllä tapahtuu ja voi myös käyttää toista laitetta etänä.

Lue lisää

Käyttöjärjestelmien asennus

Perinteisesti käyttöjärjestelmät, esim. Windows tai Linux, on asennettu CD/DVD -levyltä, mutta monissa tietokoneissa ei ole enää lainkaan CD/DVD -asemaa, joten käyttöjärjestelmän asentamisista varten pitää luoda erityinen käynnistettävä muistitikku. 

Lue lisää

Resurssit

Tietokoneen resurssienkäytön seurantaan tarkoitetut ohjelmat.

Lue lisää

Testit

Testiohjelmilla voidaan mitata koko tietokoneen tai tietokoneen eri osien suorituskykyä.

Lue lisää

Virittely

Tietokoneen osien, BIOSin ja Windowsin asetusten virittelyyn soveltuvat ohjelmat mahdollistavat mm. käyttöjärjestelmän piilossa olevien ominaisuuksien, laitteiston tuulettimien ja jännitteen säätämisen.

Lue lisää

Virtuaalikoneet

Virtuaalikoneiden avulla voi asentaa ja käyttää eri käyttöjärjestelmiä aivan kuin käyttöjärjestelmä olisi vain erillinen ohjelma toisen käyttöjärjestelmän sisällä.

Lue lisää
Takaisin ylös