Tietoturva

Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta. Lisäksi voidaan poistaa turhia tiedostoja tietokonetta hidastamasta ja tilaa viemästä.

Haittaohjelmien torjunta

Haittaohjelmien torjuntaohjelmilla etsitään ja poistetaan viruksia vaarattomampia, mutta silti ikäviä haittoja, kuten vakoilu- ja mainosohjelmia.

Lue lisää

Palomuurit

Palomuuri suojaa tietokonetta rajoittamalla ja estämällä ei-toivottua tietoliikennettä verkosta tietokoneelle ja tietokoneelta verkkoon.

Lue lisää

Roskanpoistajat

Roskanpoistajaohjelmat poistavat tietokoneelta turhia väliaikais/lokitiedostoja, ajureita ja jopa kokonaisia ohjelmia sekä siivoavat tietokoneen rekisteriä ylimääräisistä merkinnöistä.

Lue lisää

Salasanojen hallinta

Salasanojen hallintaohjelmilla voidaan ylläpitää mitä tahansa salasanoja, jolloin käyttäjän ei tarvitse muistaa kuin yksi pääsalasana, jonka jälkeen ohjelma muistaa loput.

Lue lisää

Salaus

Salausohjelmilla voi ennaltaehkäistä arkaluontoisten tietojen joutumisen vääriin käsiin esimerkiksi salaamalla tiedostoja tai sähköposteja.

Lue lisää

Tietojen hävittäminen

Digitaaliset vastineet paperisilppurille, joilla onnistuu arkaluontoisten tietojen pysyvä hävittäminen yksittäisistä tiedostoista koko tietokoneen kovalevyn tyhjentämiseen myyntiä tai muuta jatkokäsittelyä varten.

Lue lisää

Virustorjunta

Virustorjuntaohjelmat ovat välttämättömiä erityisesti kaikissa nettiyhteydellä varustetuissa tietokoneissa, sillä ne estävät virusten tarttumisen tietokoneelle.

Lue lisää
Takaisin ylös