Tiedostojen hallinta

Tiedostojen hallintaohjelmilla ylläpidetään tiedostoja. Tiedostoja esimerkiksi kopioidaan, siirretään, poistetaan, palautetaan, haetaan ja salataan.

CD/DVD-kirjoitus

CD- ja DVD-levyjen kirjoittamiseen soveltuvilla ohjelmilla voidaan kirjoittaa mm. kuva-, data- ja musiikkilevyjä sekä tehdä varmuuskopioita toisista levyistä.

Lue lisää

Levyn ylläpito

Levyn ylläpito-ohjelmilla voi tarkistaa SSD-kiintolevyn kunnon tai eheyttää mekaanisen HDD-kiintolevyn tiedostot siten, että samankaltaiset tai muuten toisiinsa liittyvät tiedostot sijoitetaan lähelle toisiaan.

Lue lisää

Pakkaus ja purku

Pakkaus- ja purkuohjelmat soveltuvat nimensä mukaisesti tiedostojen tiivistämiseksi yhdeksi pienemmäksi paketiksi tai päinvastoin yhden paketin purkamiseksi yksittäisiksi tiedostoiksi.

Lue lisää

Resurssienhallinta

Resurssienhallintaohjelmat on tarkoitettu Windowsin oman resurssienhallinnan (Windows Explorer) korvaajiksi tai täydentäjiksi.

Lue lisää

Tietojen palautus

Tietojen palautusohjelmilla voidaan yrittää palauttaa tallennusmedialta esim. vahingossa kokonaan poistettuja tiedostoja. Tallennusmedia voi olla esim. tietokoneen kovalevy, muistitikku, muistikortti tai verkkoasema.

Lue lisää

Tilastot ja vertailut

Tiedostojen tilastointi- ja vertailuohjelmilla saadaan helposti tietoja tiedostojen määristä, käytetystä / vapaasta levytilasta, kansioiden sisältöjen eroista tai yksittäisten tiedostojen eroista.

Lue lisää

Työpöytähaku

Työpöytähakuohjelmat helpottavat tiedostojen etsimistä ja löytämistä tietokoneelta. Niiden käyttö muistuttaa internet-hakukoneiden käyttämistä.

Lue lisää

Varmuuskopiointi ja synkronointi

Varmuuskopioiden ottaminen manuaalisesti tärkeistä tiedostoista on usein vaivalloista, mutta varmuuskopiontiohjelmilla työn voi automatisoida vaivattomaksi rutiiniksi. Lisäksi tiedostojen synkrointi onnistuu helposti esimerkiksi tietokoneen ja muistitikun välillä.

Lue lisää
Takaisin ylös