Internet

Internet-ohjelmien selkärangan muodostavat web-selaimet ja sähköpostiohjelmat. Niiden lisäksi internet-ohjelmista löytyy monipuolisia välineitä mm. tiedonsiirtoon, viestintään ja valvontaan.

FTP- ja SFTP-tiedonsiirto

FTP- ja SFTP-tiedonsiirtoa tarvitaan esim. kotisivujen, kuvien tai muiden tiedostojen siirtämiseksi verkkoon palvelimelle tai muuhun tiedonsiirtoon.

Lue lisää

Lapsilukot

Lapsilukoilla voidaan rajoittaa, suodattaa ja seurata tietokoneen internet-käyttöä. Kannattaa muistaa, että ohjelmalliset lapsilukot eivät ole virheettömiä ja aukottomia, joten järkipuhe on edelleen lapsilukoista paras vaihtoehto.

Lue lisää

Pikaviestimet

Pikaviestimillä voi keskustella reaaliaikaisesti tuttujen ja tuntemattomien kanssa, jakaa tiedostoja jne. Osa pikaviestimistä tukee myös internet-puheluita, joiden avulla voi puhua ilmaiseksi internetin välityksellä mihin päin maailmaa tahansa.

Lue lisää

Sähköposti

Sähköpostiohjelmilla onnistuu postien kirjoittamisen ja vastaanottamisen lisäksi mm. saapuneiden postien tehokas lajittelu, roskapostien suodatus ja uutisotsikoiden lukeminen.

Lue lisää

Telnet ja SSH

Telnet- ja SSH-ohjelmilla voidaan muodostaa yhteys palvelimeen, jolloin palvelinta voi käyttää merkkipohjaisen käyttöliittymän avulla.

Lue lisää

Tiedostojen jakaminen

Tiedostoja jaetaan usein BitTorrent -vertaisverkossa, jossa ei ole erillisiä palvelimia, vaan käyttäjät jakavat tiedostoja keskenään. Hieman kyseenalaisesta maineestaan huolimatta vertaisverkoissa jaetaan erittäin paljon myös täysin laillisia tiedostoja.

Lue lisää

Uutisotsikot (RSS)

Uutisotsikoiden (RSS, Atom) lukuohjelmilla voi helposti seurata erilaisia verkosta löytyviä uutissivustoja, blogeja ja muita palveluita.

Lue lisää

Valvonta

Internetin käyttöä ja verkkoliikennettä voi valvoa, seurata ja tutkia monilla tavoin.

Lue lisää

WWW-selaimet

WWW-selaimilla eli tuttavallisemmin nettiselaimilla voi selata WWW-sivuja. WWW-selaimet sisältävät usein valmiiksi hyvät hakutoiminnot, välilehdet ja paljon muita ominaisuuksia.

Lue lisää
Takaisin ylös