Olet tässä:  Info

Info

Ilmaisohjelmat.fi esittelee parhaat ilmaiset tietokoneohjelmat ja verkkosovellukset selkokielellä suomeksi. Sivuston kohderyhmänä on erityisesti tietokoneiden peruskäyttäjät. Vuonna 2006 perustettu ilmaisohjelmat.fi on ollut jo vuosia yksi Suomen suosituimmista IT-alan verkkosivuistoista. 

Sivuston perustaja ja päätoimittaja on Mikko Lammi apunaan pieni avustajaryhmä sekä kaikki te ohjelmavinkkien, palautteiden ja ideoiden lähettäjät - iso kiitos kaikille!

Lataa ilmaisohjelmat.fi:n logo

 Jo vuodesta 2006!

Ilmaisohjelmat.fi -sivusto on perustettu vuonna 2006. Sivusto uudistettiin ulkoasultaan 2010 ja 2011 sivuston tarjontaan tulivat myös selainkäyttöiset verkkosovellukset (pilvipalvelut). Vuonna 2015 sivusto täytti jo 10 vuotta ja sen kunniaksi ulkoasu päivitettiin toimimaan järkevästi myös mobiililaitteilla. 

 Miten kaikki sai alkunsa?

Kokemukset julkisen sektorilta antoivat alkusysäyksen sivuston toteuttamiseksi. Erityisesti oppilaitoksissa ja julkisella sektorilla laajemminkin oli selvästi tarvetta ilmaisille ohjelmille, mutta ei rittävästi tietoa olemassa olevista ohjelmista.

Esimerkiksi kouluissa tyydytään usein järjestämään opetusta hyvin markkinoiduilla maksullisilla ohjelmilla, jotka kuitenkin maksavat helposti kymmeniä, satoja tai jopa tuhansia euroja. Vain harva oppilas haluaa hankkia itselleen maksullisia ohjelmia laillisesti, jolloin osa opetuksesta valuu hukkaan. Toki tietyn ohjelman opettelusta on aina jotain hyötyä, mutta silti opetuksesta saa enemmän irti, jos vapaa-aikana on mahdollisuus jatkaa juuri opitun ohjelman käyttöä.

 Perustietoa peruskäyttäjille!

Vuosikausia tietotekniikkaa vapaaehtoisesti ja työn puolesta seuranneena tulee helposti sokeaksi sille tosiasialle, että kaikki eivät todellakaan ole tietotekniikan ammattilaisia. Tieto- ja tekniikkalehdissä kerrotaan kyllä ajoittain ilmaisohjelmistakin, mutta valtaosa tietokoneiden käyttäjistä ei näitä lehtiä kuitenkaan koskaan lue.

Muuta suomenkielistä materiaalia ilmaisohjelmista on saatavilla varsin vähän, joten tavalliset peruskäyttäjät eivät välttämättä edes tiedä, että monille maksullisille ohjelmille on olemassa ilmainen vaihtoehto, joka useimmissa tapauksissa riittää mainiosti peruskäyttäjän tarpeisiin. Ja vielä harvempi tavallinen käyttäjä viitsii tai osaa ottaa selvää, mikä ilmainen ohjelma olisi hyvä, turvallinen ja juuri omaan käyttöön sopiva.

 Eikö tosiaan maksa mitään?

Ilmaisohjelmat.fi -palvelua ylläpidetään talkoovoimin harrastuksena. Päätarkoituksena on jakaa tietoa olemassa olevista ohjelmista, jotka monissa tapauksissa tarjoavat joko samat ominaisuudet kuin maksulliset vastineensa tai vähintään perusominaisuudet, jotka useimmissa tapauksissa riittävät täysin valtaosalle käyttäjistä.

Ilmaisohjelmat.fi:n voi myös nähdä vastaiskuna ohjelmistopiratismia vastaan. Kertomalla selkeästi ilmaisten vaihtoehtojen olemassaolosta voidaan toivottavasti vähentää ohjelmien laitonta kopiointia.

 Luotettava ja laajasti käytetty!

Palvelu on ollut esillä mm. Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä, Iltalehdessä, televisiossa, radiossa ja useissa IT-alan julkaisuissa. Erityismainintana MikroPC -lehden Hyöty-DVD 2007 -levy, jolle paketoitiin koko ilmaisohjelmat.fi -palvelu kaikkine ohjelmineen. Tällä hetkellä verkkopalvelussa vierailee säännöllisesti 50 000 - 75 000 eri kävijää kuukaudessa, joka on hyvinkin keskikokoisen lehden levikin verran.