Tietoa sivustosta

Ilmaisohjelmat.fi esittelee parhaat ilmaiset tietokoneohjelmat ja verkkosovellukset selkokielellä suomeksi. Sivuston kohderyhmänä on erityisesti tietokoneiden peruskäyttäjät. Vuonna 2006 perustettu ilmaisohjelmat.fi on ollut jo vuosia yksi Suomen suosituimmista IT-alan verkkosivuistoista.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja on Mikko Lammi apunaan pieni avustajaryhmä sekä kaikki te vinkkien, palautteiden ja ideoiden lähettäjät - iso kiitos kaikille!

Miten kaikki sai alkunsa?

2000-luvun alussa kokemukset julkisen sektorilta antoivat alkusysäyksen sivuston toteuttamiseksi. Erityisesti oppilaitoksissa ja julkisella sektorilla laajemminkin oli selvästi tarvetta ilmaisille ohjelmille, mutta ei rittävästi tietoa olemassa olevista ohjelmista.

Esimerkiksi kouluissa tyydyttiin usein järjestämään opetusta maksullisilla ohjelmilla. Vain harva oppilas haluaa hankkia itselleen maksullisia ohjelmia laillisesti, jolloin osa opetuksesta valuu hukkaan. Toki tietyn ohjelman opettelusta on aina jotain hyötyä, mutta silti opetuksesta saa enemmän irti, jos vapaa-aikana on mahdollisuus jatkaa juuri opitun ohjelman käyttöä.

Perustietoa peruskäyttäjille

Vuosikausia tietotekniikkaa harrastuksena ja työn puolesta seuranneena unohtaa helposti, että kaikki eivät ole tietotekniikan ammattilaisia. Ennen ilmaisohjelmat.fi -sivustoa muuta selkokielistä peruskäyttäjille suunnattua materiaalia ilmaisohjelmista oli saatavilla varsin vähän.

Monille maksullisille ohjelmille on kuitenkin olemassa ilmainen vaihtoehto, joka useimmissa tapauksissa riittää mainiosti peruskäyttäjän tarpeisiin. Ilmaisohjelmat.fi auttaa löytämään hyvät, turvalliset ja juuri omaan käyttöön sopivat vaihtoehdot.

Eikö tosiaan maksa mitään?

Ilmaisohjelmat.fi -sivustoa ylläpidetään talkoovoimin harrastuksena. Päätarkoituksena on jakaa tietoa olemassa olevista ohjelmista, jotka monissa tapauksissa tarjoavat samat ominaisuudet kuin maksulliset vastineensa tai vähintään perusominaisuudet, jotka useimmissa tapauksissa riittävät valtaosalle käyttäjistä.

Ilmaisohjelmat.fi -sivuston voi myös nähdä vastaiskuna ohjelmistopiratismia vastaan. Kertomalla selkeästi ilmaisten vaihtoehtojen olemassaolosta voidaan toivottavasti vähentää ohjelmien laitonta kopiointia.

Luotettava ja laajasti käytetty

Sivusto on ollut esillä mm. Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä, Iltalehdessä, televisiossa, radiossa sekä useissa IT-alan julkaisuissa ja aikakauslehdissä. Erityismainintana edesmenneen MikroPC-lehden Hyöty-DVD 2007 -levy, jolle paketoitiin koko ilmaisohjelmat.fi -sivusto kaikkine ohjelmineen. Tällä hetkellä sivustolla vierailee säännöllisesti 50 000 - 75 000 eri kävijää kuukaudessa.

Takaisin ylös