Grafiikka

Grafiikkaohjelmat soveltuvat tietokonegrafiikan luomiseen, digitaaliseen kuvankäsittelyyn sekä kuvien katseluun ja arkistointiin.

3D-mallinnus

3D-mallinnusohjelmat soveltuvat kolmiulotteiseen mallinnukseen, animointiin ja renderöintiin. Voivat olla graafisia tai ohjelmointiin perustuvia ohjelmia.

Lue lisää

CAD

Tietokoneavusteisilla suunnitteluohjelmilla eli CAD-ohjelmilla onnistuu kaksi- ja kolmiulotteinen suunnittelu, mallinnus ja simulointi.

Lue lisää

Kodin suunnittelu

Kodin suunnitteluohjelmat soveltuvat kokonaisten rakennusten tai yksittäisten huoneiden pohjapiirustusten, kalustamisen ja sisustamisen suunnitteluun kaksi- ja kolmiulotteisesti.

Lue lisää

Kuvankaappaus

Kuvankaappausohjelmilla voidaan ottaa kuvaruutukaappauksia esimerkiksi koko näytön alasta, yhdestä ohjelmaikkunasta tai vapaavalintaisesta alueesta.

Lue lisää

Kuvankäsittely

Kuvankäsittelyohjelmat ovat keskittyneet digitaalisten kuvien monipuoliseen muokkaamiseen.

Lue lisää

Kuvien katselu ja arkistointi

Kuvien selailu- ja arkistointiohjelmilla ylläpidetään digitaalisten kuvien arkistoja ja tehdään esimerkiksi erilaisia kuvaesityksiä. Myös kevyt kuvankäsittely onnistuu.

Lue lisää

Maalaus ja piirustus

Maalaus- ja piirustusohjelmilla saatava jälki muistuttaa oikeaa maalaamista ja piirtämistä. Tietokoneeseen liitettävästä piirustuslevystä on suurta hyötä näiden ohjelmien kanssa.

Lue lisää

Vektorigrafiikka

Vektorigrafiikkaohjelmilla luodaan tietokonegrafiikkaa, joka perustuu matemaatiisiin lausekkeisiin. Siksi vektorigrafiikka on hyvin skaalattavissa ja vie vain vähän tilaa.

Lue lisää

Värinvalinta

Värinvalitsijoilla voidaan poimia mikä tahansa näytöllä näkyvä väri toiseen ohjelmaan. Monissa kuvankäsittelyohjelmissa on myös sisäänrakennuttuna oma värinvalitsin.

Lue lisää
Takaisin ylös