Olet tässä:  Ohjeet  >  Siirrettävät ohjelmat

Siirrettävät ohjelmat

Siirrettävät ohjelmat (portable applications) ovat esim. muistitikulla toimivia ohjelmia, jotka näin ollen kulkevat helposti mukana mihin tahansa. Muistitikun lisäksi mikä tahansa muukin vastaava tallennusmedia kelpaa yhtä hyvin siirrettäville ohjelmille.

 Siirrettävyyden suurimmat edut ovat

  • Omat suosikkiohjelmat käytettävissä missä tahansa tietokoneessa, esim. työpaikalla tai koulussa
  • Siirrettävien ohjelmien käyttäminen ei sotke muuta tietokonetta, esim. lapset tietokoneen käyttäjinä
  • Siirrettävät ohjelmat kaikkine asetuksineen on helppo varmuuskopioida minne tahansa
  • Siirrettävien ohjelmien käyttö on turvallisempaa kuin tavallisten ohjelmien ja yksityisyyden suojakin on paremmin taattu

Osa aivan tavallisista tietokoneohjelmista voidaan asentaa esim. muistitikulle sellaisenaan. Suurempi osa ohjelmista vaatii kuitenkin erityisen siirrettävän ohjelmaversion lataamista ja asentamista. Ainakin toistaiseksi ohjelmien siirrettävyydestä kerrotaan ohjelmien omilla sivuilla melko kehnosti. Moni siirrettävä ohjelmaversio ei edes ole varsinaisen ohjelman tekijän tekemä, vaan jonkin kolmannen osapuolen tekemä muunnos.

Verkossa on muutamia siirrettäviin ohjelmiin keskittyneitä sivustoja, joista voi mm. käydä tarkistamassa omien suosikkiohjelmiensa siirrettävyyden.

 Siirrettäviin ohjelmiin erikoistuneita sivustoja

The Portable Freeware Collection
http://www.portablefreeware.com
Erittäin kattava hakemisto siirrettävistä ohjelmista asennusohjeineen. Ilmaisohjelmat.fi hyödyntää hakemistoa ohjelmaesittelyiden yhteydessä.

PortableApps
http://portableapps.com
Varsinkin kokonaan ilmainen PortableApps Suite on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa on paljon ilmaisohjelmat.fi:stä tuttuja ohjelmia.

Portable application - Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Portable_application
Lyhyt artikkeli siirrettävistä ohjelmista.

 Kommentit